CDA: Overlast Bolwerksepoort niet serieus genomen

Bart Boele
Nieuw-Vennep

Toegezegde gesprekken met omwonenden in de Poortenbuurt van Getsewoud over jongerenoverlast worden domweg niet gevoerd, aldus CDA-fractievoorzitter Marriëtte Sedee. Ze neemt daar geen genoegen mee.

B en W hebben in plaats van gesprekken met omwonenden van de trapvelden een enquete in de hele wijk gehouden. Daaruit blijkt niet dat er veel overlast is. Logisch, vindt Sedee. ,,Als je vier straten verderop woont ervaar je uiteraard geen geluidsoverlast, is er geen enkele inbreuk op je leefgenot en is er ook geen sprake van waardedaling van je huis’’, schrijft ze in een pittige brief aan B en W.

De toenmalige wethouder heeft Sedee gesprekken met omwonenden zouden worden gevoerd. ,,Dat heb ik uiteraard de direct omwonenden meegedeeld en zij hebben daar dan ook op gewacht’’, stelt de CDA-voorvrouw.

,,We verwachten van inwoners een hoge mate van participatie. Meedenken en het aandragen van oplossingen. De direct belanghebbenden aan de Bolwerksepoort hebben die verantwoordelijkheid genomen. Uw reactie daarop is voor hen bepaald geen stimulans.’’

De magere schriftelijke reactie op een rapport van de bewoners ,,wekt niet de indruk dat u de ondervonden overlast serieus neemt’’, aldus Sedee. Zij wil ’op heel korte termijn’ de vragen krijgen die in de enquete onder wijkbewoners zijn gesteld.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.