Robert Lambermont speelt Ten Holt in ABC Architectuurcentrum

Leontien van Engelen
haarlem

Robert Lambermont is naast beeldend kunstenaar ook pianist. In het kader van de tentoonstelling Beyond Architecture-Architecture Beyond (BA-AB) - momenteel te zien in zowel het ABC Architectuurcentrum als 37PK - wordt zondag 16 augustus in het ABC een bijzonder recital gegeven.

Robert Lambermont speelt die avond werken van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012). De pianist-beeldend kunstenaar is gespecialiseerd in de muziek van Ten Holt. Hij onderhield jarenlang een nauwe band met de componist die voor hem zowel een artistiek mentor als een dierbare vriend was.

In de pauze van het optreden vertelt Robert Lambermont in een gesprek met gastconservator Aart van der Kuijl over zijn fascinatie voor het werk van Ten Holt. Na afloop van het optreden geeft Van der Kuijl nog een toelichting op de tentoonstelling BA-AB en is het mogelijk deze tentoonstelling te bezoeken. De expositie is een eerbetoon aan het oeuvre van kunstenaar Marinus Fuit waaraan verscheidene architecten en kunstenaars (waaronder Robert Lambermont) deelnemen.

Recitel in ABC Architctuurcentrum, Groot Heiligland 47 Haarlem. Zondag 16 augustus, 20.00 uur (inloop v.a. 19:15 uur) Toegang: €12,50 (ABC Vrienden €10, op vertoon van ABC-pas). Reserveren noodzakelijk: erica@architectuurhaarlem.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.