Mysteryland komt goed op gang

Leontien van Engelen
haarlemmermeer

Dance-festival Mysteryland op het voormalige Floriadeterrein en in het Haarlemmermeerse Bos is zaterdag met prima weer van start gegaan. Hoewel de zon niet uitbundig schijnt, is de temperatuur aangenaam.

Met 60.000 bezoekers is de twintigste editie van Mysteryland volledig uitverkocht. Bekende namen die dit jaar hun opwachting maken zijn Steve Aoki, Steve Angello, Fedde Le Grand en Headhunterz. Naast dance zijn er ook genres als jazz, hip-hop, soul latin, booty, carribean, folk en Chileense pop te horen. Ook is er op het evenement plaats voor andere kunstvormen, zoals poëzie, film en Shit Art, een kunstenaarscollectief dat een aantal toiletgroepen tot hoogwaardige kunstobjecten omtovert, en activiteiten als bungyjumpen.

In 1993 werd het festival voor het eerst georganiseerd in Lelystad en alleen in 1995 ging het niet door. Na wisselende lokaties door de jaren heen vindt Mysteryland sinds 2003 plaats op het oude Floriadeterrein in Vijfhuizen, in de gemeente Haarlemmermeer.

Rond 15.00 uur zaterdagmiddag waren er 50.000 van de 60.000 mensen binnen bij het dancefeest dat nog tot 23.00 uur duurt.Volgens de politie is de sfeer goed en zijn er nog geen (grote) incidenten gemeld.Morgenochtend verschijnt op deze site een fotoalbum met foto's van feestgangers.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.