Inval in bedrijfspand Zwanenburg

Inval in bedrijfspand Zwanenburg

Leontien van Engelen
zwanenburg

In het kader van een grootscheeps onderzoek door onder andere de Rotterdamse politie is dinsdagmorgen een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Weerenweg in Zwanenburg.

De politie doorzocht dinsdag naast het bedrijfspand in Zwanenburg ook15 verschillende plekken in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Amsterdamen Moerdijk. Er werden onder meer enkele auto’s, motoren, een jetski en twee vuurwapens in beslag genomen.Ook werden vijf mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen en deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat om mannen in de leeftijd van 31 tot 61 jaar en een vrouw van 36 jaar oud. De bende zou zich bezighouden met „het plegen van drugsgerelateerde misdrijven en witwassen”, aldus de politie.

Het onderzoek naar de verdachten begon 2 jaar geleden toen de politie er achter kwam dat op grote schaal hennepkwekerijen geëxploiteerd werden. In de loop van de 2 jaar werden 33 kwekerijen opgerold waarvan het vermoeden bestond dat ze door de bende werden gerund.

„Drie van de aangehouden mannen worden verdacht van het organiseren van henneptransporten naar Engeland. Met de illegale handel zouden de verdachten miljoenen euro’s hebben verdiend”, aldus de politie.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.