App v/d Week: Lego Duplo ijsjes

Peter Lodewijks

Zodra de zon een beetje schijnt, komen ook de ijscokarren uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Want wat is er nu lekkerder dan een ijsje in het voorjaar? Ongeacht of het nu eindelijk ijsjesweer is of niet, met de app Lego Duplo ijsjes kun je kinderen in ieder geval iets geven waar ze blij van worden.

In deze app, die bestemd is voor kinderen van anderhalf tot vijf jaar, moet je een verhaaltje uitspelen met als beloning een ijsje.

De tekeningen en geluidjes zijn net zo mierzoet als een ijsje, maar het is wel een ideale ’game’ voor de kleintjes. Er zijn geen levens die je kwijt kunt raken en geen tijdslimieten, ze kunnen in hun eigen tempo overal op tikken om te ontdekken wat er gebeurt. Eenvoudige opdrachten met legoblokjes worden afgewisseld met interactieve filmpjes. Ook tijdens die filmpjes kun je overal op tikken en kijken wat er gebeurt. Jonge kinderen kun je mooi al spelende nieuwe woordjes leren, iets oudere kinderen kunnen ruimtelijk inzicht of andere leerervaringen opdoen met de opdrachten. Pas helemaal op het einde van het spel komt het beloofde ijsje, waarbij je zelf de bolletjes ijs kunt kiezen. Het enige echte minpunt van het spel is de lengte. Net als bij een echt ijsje, is het einde veel te snel in zicht.

De app v/d week komt tot stand in samenwerking met icreatemagazine.nl en android-magazine.nl

App v/d Week, Lego Duplo ijsjes, gratis, universeel, 3 sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.