Meteen baan na plaatsing profiel in de krant

Hanneke Tinor-Centi.

Ed Brouwer

Op zaterdag stond haar profiel in de serie Baan Gezocht in de krant, al op maandag reageerde het Horizon College in Alkmaar bij Hanneke Tinor-Centi. Of ze wilde komen praten over een tijdelijke baan als communicatieadviseur.

Het antwoord zal duidelijk zijn op zo´n vraag aan iemand die bijna een jaar naarstig op zoek is naar werk: ,,Dit is fantastisch!".

Hanneke Tinor-Centi is heel gelukkig dat ze weer een betaalde baan heeft. En al is het maar van beperkte duur - in principe voor de duur van drie maanden ouderschapsverlof - ze ziet er louter voordelen in. Het vult weer een gat in haar cv, biedt vast nieuwe ontmoetingen en nieuwe kansen en ze zit weer even in het arbeidsproces. Tinor-Centi is er ook steeds in blijven geloven dat het wel goed zou komen, ook al was het best een moeilijk jaar nadat ze op straat kwam te staan vanwege het faillissement van bouwbedrijf Mulder Obdam. Daar was ze communicatiemanger. Communicatie is haar ding, en daar is ze ook met extra energie mee doorgegaan, afgelopen tijd voor het inloophuis Pisa voor mensen met kanker en hun naasten in Hoorn, waar ze ook tot het bestuur is toegetreden.

In haar zoektocht naar betaald werk heeft ze wel zo´n honderd, honderdvijftig brieven geschreven. Naast leuke reacties leverde dat ook afwijzingen op waarvan zij vermoedt dat haar leeftijd stiekem een rol speelt. Ze haalt er haar schouders over op, blijft hoopvol. Het profiel in deze krant was bingo. Misschien een goede reden voor andere werkzoekers om ook (kosteloos) hun profiel in te sturen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.