Meesterpianist Alexander Melnikov

Alexander Melnikov. Foto Marco Borggreve

Hans Visser
Amsterdam

Het Muziekgebouw aan het IJ ontwikkelt zich steeds meer al een concertzaal van formaat.

Onlangs ga de sopraan Olga Peretyotka daar nog een bejubeld recital en morgen geeft de pianist Alexander Melnikov (Foto Marco Borggreve) daar het eerste uit een lange serie concerten. De Rus stelde alle programma’s zelf samen met zowel klassieke als hedendaagse muziek.

Melnikov speelt graag in het Muziekgebouw. Hij roemt de akoestiek. Dit seizoen speelt hij daar als solist, in een kamermuziekbezetting en met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Hoogtepunt is de kamermuziekdag Melnikov & Friends, op zondag 9 februari 2014 met onder anderen de Duitse violiste Isabelle Faust en de Nederlandse hoornist Teunis van der Zwart. Morgen brengt hij solowerken van Schubert, Brahms, Skrjabin en Prokofjev. Eerder imponeerde hij in het Muziekgebouw met onder meer een integrale uitvoering van de 24 Preludes en Fuga’s van Sjostakovitsj.

Melnikov geldt als een van de interessantste pianisten van zijn generatie. Moeiteloos voelt hij zich thuis in alle stijlen. Zo speelt hij in april met de fortepianist Andreas Staier. Zijn eigen favoriet? Sviatoslav Richter.

Info: muziekgebouw.nl/melnikov

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.