Lang leve de keukenmachine

Janneke van Beusekom

Het duurde even voordat we hem in huis haalden; zo’n groot log ding, waar moesten we die nou weer kwijt in onze overvolle keukenkastjes? De ruimte wordt al opgeslokt door onder andere een vergeelde groentepers (waarvan na gebruik alle onderdelen met de hand afgewassen moeten worden: te veel gedoe). Maar slechts een paar maanden in huis en de keukenmachine heeft zijn dienst al tientallen keren bewezen.

Het apparaat snijdt, hakt en mengt koekjesbeslag, notenpasta, rauwe repen, pannenkoekenbeslag, humus, pastasaus, en salades en zo kan ik nog wel even doorgaan. Waarom zó geliefd? Twee woorden: makkelijk en snel.

Ons Philips-apparaat kostte bovendien maar €60,- bij de Mediamarkt. Met harde ingrediënten (noten bijvoorbeeld) heeft ie soms wel wat moeite, maar uiteindelijk verwerkt het apparaat alles prima.

Via het sociale platform Pinterest, een online prikbord, zijn foto's met van zulke keukenmachine-receptjes te vinden. Favoriet zijn de foto's waarop je direct het simpele stappenplan ziet.

Een voorbeeld zijn deze havermout-banaankoekjes, lekker met stukjes walnoot door de mix. Dit gezondere alternatief voor muffins zijn -voor een pindakaasliefhebster als ik- onweerstaanbaar. Andere pareltjes: de avocado-pasta en witte bonen-dip (lekker als alternatief voor humus).

De keukenmachine heeft een ereplekje op het aanrecht verdiend. Weet jij nog lekkere receptjes die makkelijk te maken zijn met de keukenmachine? Laat het me weten via j.van.beusekom@hollandmediacombinatie.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.