Wegpiraat Bert van Leeuwen betrapt

Bert van Leeuwen. Foto Ruben Timman

Nanska van de Laar

YOLANTHE SNEIJDER CABAU wordt node gemist als ’stralend middelpunt’ van Nederlandse showbizzfeestjes.

Privé vreest dat het nog even afzien wordt, want ze is ’dolgelukkig’ met manlief WES in Istanbul. ’Ik raak niet uitgekeken’, kirt ze. Op de keukentafel welteverstaan. Want daar zit Yo het liefst, met een bordje geprakte aardappelen met jus. Wesley snijdt de groente, meldt ze er nadrukkelijk bij. Tja, we zouden eens denken dat het een ongeëmancipeerde toestand is in huize Sneijder.

Heuglijk nieuws ook vanuit huize DES BOUVRIE. De meubelontwerper en zijn vrouw MONIQUE hebben na twintig jaar ruzie de strijdbijl begraven. Het ging nooit om het dopje op de tandpasta of slingerende sokken, maar over werk. ’Ik wilde het zo minimalistisch mogelijk, zij miste de vrouwelijke touch’, zo vat Des Bouvrie de echtelijke strubbelingen samen. Vervolgens verzandt hij - hoe kan het ook anders - in een onbedaarlijk potje ’name dropping’. WIM SONNEVELD, JOOP VAN DEN ENDE, FREDDY HEINEKEN, van wie heeft hij het huis eigenlijk niet ingericht? Oh ja, van WILLEM-ALEXANDER en MÁXIMA: ’Hun villa in Griekenland kan best een schopje gebruiken.’

PETER BLOK en zijn vrouw MARIA GOOS gingen bijna geruisluis uit elkaar, maar volgens Party is die breuk minstens zo sappig als de soap van SYLVIE en RAF. Want wie stond wekenlang samen met Peter Blok op de planken als zijn echtgenote? De keurig getrouwde TJITSKE REIDINGA! Ze zag Peter vaker dan haar eigen man, hijgt Party. Gezoem over een ’stiekeme affaire’ zwelt aan in de wandelgangen van het theater.

Nu we toch bezig zijn met keurige imago’s slopen: EO-presentator BERT VAN LEEUWEN is een wegpiraat. In zijn programma ’Het familiediner’ droeg hij maar liefst zes keer geen autogordel en reed hij vijf keer rond met een enorme pluchen hond die hem het zicht ontman. En op de weg letten? Ho maar. Opgeteld goed voor een boete van 3900 euro, of twee maanden brommen, en het bewijs staat op camera, hijgt Party verlekkerd.

Wat een stress. Gelukkig is er ook een goeroe opgestaan in BN’erland. Yogaleraar JOHAN NOORLOOS heeft al aardig wat wapenfeiten op zijn conto, weet Weekend. Hij redde het huwelijk van MARTIJN KRABBÉ, leerde KATJA SCHUURMAN niet meer aan morgen te denken en geeft NADJA HÜPSCHER bakken vol energie. LAUREN VERSTER doet als enige niet leuk mee. Yoga? Saai! Je kunt beter eendjes voeren.

TATJANA SIMIC kan de verhuisdozen gaan inpakken, juicht Story. Ze is nu jaar samen met ’worstenkoning’ LEX VAN HESSEN en om dat te vieren heeft hij een liefdesnest gekocht. Aan de plaatjes te zien gaat ze er flink op vooruit: van het Amsterdamse appartementje van mams, naar een Haagse stadsvilla aan het water. FREEK VONK en EVA JINEK gaan ook hokken. Hun huizenjacht heeft wat meer voeten in aarde. Freek wil namelijk genoeg ruimte voor zijn ’kindertjes’. Nee, Eva is niet zwanger. Freek doelt natúúrlijk op zijn slangencollectie.

HENK KROL heeft het niet makkelijk. ’Soms lijkt het alsof ik een popster ben’, zucht hij in Story. De politicus vraagt zich bezorgd af of zijn vriend ALDO dit nog lang volhoudt. Tot nu toe wacht hij geduldig tot Krol al zijn fans tevreden heeft gesteld. Maar ja, het houdt een keer op, dat snapt Krol ook wel. Tja, het leven van een bejaardenidool is niet alleen zonneschijn.

Maar ach, die besognes zijn ’peanuts’ vergeleken bij de zorgen van LINDA DE MOL. Net nu ze de dood van haar vader moet verwerken, is de sfeer op haar landgoed om te snijden door de geruchten over ontrouw van haar liefje JEROEN. Volgens ’insiders’ in Story hakt Linda binnenkort de knoop door en wordt hij definitief over de oprijlaan naar buiten geleid.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.