Bouw Nieuwe Dijk Wonen in Beinsdorp gaat door

Impressie van Nieuwe Dijk Wonen.

Wessel Mekking
beinsdorp

Een doorstart van aannemingsbedrijf Veenman & Vink of niet, de wijk Nieuwe Dijk Wonen wordt sowieso gebouwd. De ontwikkelaar van de nieuwbouw in Beinsdorp, V&V Projectontwikkeling, valt buiten het faillissement.

De verkoop van de woningen begint na de zomer, zo is de planning. ,,De ontwikkeling van Nieuwe Dijk Wonen wordt door V&V Projectontwikkeling bv voortgezet, evenals de voorbereidingen voor de verschillende procedures die nog doorlopen dienen te worden’’, aldus de digitale nieuwsbrief van de ontwikkelaar.

Curator Jacqueline Regeling hoopt dat het bouwbedrijf in afgeslankte vorm door kan gaan. Ze mikt op een doorstart met maximaal tien werknemers. ,,Dat wordt momenteel onderzocht’’, vertelt ze. ,,De reputatie van het bedrijf is goed. Het zou jammer zijn als het op zou houden te bestaan.’’

Maar beloftes kan curator Regeling niet doen. ,,Het is nog heel pril’’, benadrukt ze. Regeling denkt begin volgende week duidelijkheid te kunnen verschaffen. Bij Veenman & Vink werkten 26 mensen. Volgens de curator heeft vooral het afblazen van bouwprojecten het tachtig jaar oude aannemersbedrijf de das omgedaan.

Directeur Dennis de Boer van Veenman & Vink hoopt dat zijn bedrijf, al dan niet onder een andere naam, Nieuwe Dijk Wonen kan bouwen. Maar mocht dat niet lukken, dan wil een andere aannemer deze klus wel voor z’n rekening nemen, voorspelt De Boer. Bovendien staat verzekeraar Woningborg garant als de aannemer van Nieuwe Dijk Wonen tijdens de bouw failliet gaat. Kopers hoeven zich dus geen zorgen te maken, benadrukt hij.

Op het terrein van de gebroeders Nieuwendijk aan de Hillegommerdijk 374 komen twee gebouwen met elk maximaal 25 appartementen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.