Meer ruimte voor hondenuitlaatbedrijven

meer ruimte voor hondenuitlaatbedrijven

Sjaak Smakman
haarlemmermeer

Behalve in ihet Haarlemmermeerse Bos kijkt de gemeente ook bij de gekantelde kavels tussen de Hoofdweg en de Rijnlanderweg naar ruimte voor commerciële hondenuitlaatbedrijven.

Is dat mogelijk, dan zullen er meer dan drie vergunningen worden uitgegeven. Die gaan bovendien maar een fractie kosten van de 1500 euro per jaar die het college heeft voorgesteld in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV).Over de verplichting van hondenbezitters om poepzakjes of ander opruimmateriaal bij zich te hebben bestond deze week geen enkele twijfel: prima voorstel, want een hond en zijn baasje op heterdaad betrappen is ondoenlijk. Maar over het plan om paal en perk te stellen aan de van de Groene Weelde naar het Haarlemmermeerse Bos uitgeweken hondenuitlaatservices door ook hier een beperkt aantal vergunningen uit te geven, kwam veel kritiek van met name VVD en D66. De partijen betwijfelen of er echt wel zoveel overlast is en zien daarnaast ook wel ander mogelijkheden om die eventueel te beperken. Je kunt het aantal honden dat iemand bij zich mag hebben beperken tot zeven of acht, opperde liberaal Derk Reneman. En D66’er Denise Abbas ziet wel wat in ’venstertijden’, zoals bij het laden en lossen van vrachtwagens bij winkels. ,,Acht maanden per jaar kun je overdag een kanon afschieten in de recreatiegebieden’’, aldus Abbas. Daarnaast vinden ze 1500 euro voor een vergunning buiten alle proporties en zijn er veel meer dan drie uitlaatbedrijven in de polder. De andere bedrijven kunnen dan nergens meer terecht en kunnen er wel mee stoppen. Dat dupeert niet alleen hen, maar ook de mensen die gebruik maken van hun diensten.

Wethouder Jeroen Nobel gaat er mee aan de slag. De gemeente gaat zelf kijken naar meer plekken en het tarief verlagen tot een paar honderd euro plus een paar procent van het bedrijf.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.