A5 dicht door ongeval

Aanrijding A5.© Eric van Lieshout

Fokke Zaagsma
Schiphol

De A5 bij Schiphol was dinsdagochtend richting Amsterdam urenlang afgesloten vanwege een ongeval. Er landde een traumahelikopter op de weg.

Het ongeval met ongeveer vijf auto's vond rond 9.30 uur plaats in de richting Amsterdam.

Op de A5 richting Den Haag stond rond 10.15 uur een kijkersfile van vijf kilometer. Ook op de A4 vanuit Den Haag ontstond door de dichte A5 drie kwartier vertraging vanaf Nieuw-Vennep.

De A5 bij Schiphol zou tot 12 uur afgesloten blijven voor een onderzoek door de politie, maar dat liep uit. Rond 12.40 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Het verkeer tussen knooppunt De Hoek en knooppunt Raasdorp dat stond ingesloten tussen de afrit en het ongeval werd rond 11 uur doorgelaten. Automobilisten stonden zeker anderhalf uur stil.

Verkeer naar Amsterdam had dinsdagochtend  te maken met grote vertraging door het ongeval op de A5 en door een ongeluk op de A10-Zuid.

Rond 9 uur ging het mis op de A10-Zuid bij knooppunt Amstel. Daar botsten een bestelbus en een auto. Daardoor liep de hele ring vanaf de westkant van de stad vast, met hele lange files. Ook op de aansluitende A4 was er volgens de verkeersdiensten geen doorkomen aan.

Op de A4 vonden er richting Amsterdam dinsdagochtend ook enkele ongelukken plaats. Tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Dorp was de weg rond 6 uur even afgesloten na een ongeluk in de mist. Een auto landde op zijn dak. Om 8.30 uur vloog op de A4 een auto in brand. Daardoor werd langzaam gereden tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Roelofarendsveen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.