Wankelmotor galmt op Goodwood

Peter Lodewijks
Goodwood

Mazda is dit jaar ’central feature marque’ op het legendarische ’Festival of Speed’ in Goodwood en viert op deze wijze de hoogtepunten uit zijn autosportgeschiedenis.

Geboren uit de wens om de rotatiemotor verder te ontwikkelen, te bewijzen en te laten zien in de uitdagende wereld van de autosport is de betrokkenheid van Mazda bij deze tak van sport altijd groot gebleven.

Op Goodwood zal Mazda eind deze maand een ongeëvenaarde line-up presenteren van door een rotatiemotor aangedreven raceauto’s, waaronder de winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1991, de 787B.

Het model is daarmee voor het eerst sinds 2011 weer terug op Goodwood en voert de oorverdovende line-up van Mazda racers aan, waarvan het onmiskenbare geluid zeker lang zal nagalmen.

Naast de Le Mans-winnaar zal de Mazda 787 chassisnummer 002 te zien en te horen zijn, die in 1990 op Le Mans uitviel maar een jaar later achter de winnende 787B als achtste over de streep ging.

De auto is nu eigendom van en wordt onderhouden door Mazda USA en zal samen met de 787B de beroemde Goodwood Hill Climb rijden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.