Dick Hulsebosch nieuwe voorzitter Ondernemend Hoofddorp

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Ondernemend Hoofddorp wilde een ondernemer die de regio goed kent. Iemand die ergens voor stáát en tijd heeft. Kamer van Koophandel-man Dick Hulsebosch voldeed aan het plaatje van de 340 leden tellende club.

In de dertig jaar dat Hulsebosch bij de ’Kamer’ werkt, leerde hij de regio goed kennen. Hij zat ook in het overkoepelende Haarlemmermeers Ondernemers Platform, maar met die vertegenwoordiging is de organisatie gestopt.

Omdat de ’Kamer’ zich niet langer bezighoudt met het vestigingsklimaat in en geen vestiging in Hoofddorp meer heeft, zou de job bij Ondernemend Hoofddorp niet tot belangenverstrengeling hoeven te leiden. Ook qua tijd valt het prima te plooien. Een deel van de week bekijkt Hulsebosch, als public affairs-man, hoe de samenleving naar de ’Kamer’ kijkt. En een aantal dagen doet hij ’andere dingen’.

Nieuwe bedrijven

Ondernemend Hoofddorp telde voor de crisis ruim vierhonderd leden. Dat dit aantal is teruggelopen, zou ook komen doordat ’een ander type bedrijven is ontstaan’. ,,Kleine bedrijven die veel digitaal en via sociale media doen en niet altijd meer bij elkaar komen’’, noemt Hulsebosch die categorie.

Ook dergelijke bedrijven hoopt hij ervan te overtuigen dat een lidmaatschap kan helpen. Zo kun je er ’ideeën toetsen en netwerken’, bijvoorbeeld via het maandelijkse ondernemerscafé in Sjapo!

Samen

De vereniging staat ook voor belangenbehartiging. Van het verkeer in het centrum van Hoofddorp tot het eigen bedrijventerrein. Hoe kan dat zichtbaar blijven als het verkeer wordt omgeleid, zoals rond de nieuwe op- en afritten van de A4?

Hulsebosch pretendeert niet de wijsheid in pacht te hebben. En aan een ’top-down’ benadering heeft hij een broertje dood. Hij wil vooral veel ’samen doen’. Samen nadenken over nieuwe ontwikkelingen. Samen kansen zien en compromissen vinden. En samen zorgen dat dingen ’goed blijven’ gaan bij de club.

Workshops

Zo vindt hij het een goede zaak dat de ondernemersvereniging allerlei ’subgroepen’ heeft voor specifieke delen van ’ondernemend’ Hoofddorp, van Hoofddorp-Noord tot Beukenhorst. Ook zijn er bedrijfsbezoeken en workshops en is er maandelijks overleg met de wethouder.

Verder is oud-dijkgraaf Rob van Gaalen actief als ’politiek waarnemer’ voor de club. Hij houdt in de gaten wat er op dat vlak speelt en spreekt in als het moet.

Algemene stemmen

Dat de onroerende-zaakbelasting voor bedrijven niet is verhoogd, wordt als verdienste van de vorige voorzitter Bakker gezien. Zo maakte die voor de verkiezingen een extra rondje langs de partijen.

,,Hoe meer leden je hebt, hoe meer gewicht je in de schaal kunt leggen’’, weet Hulsebosch. Tijdens de ledenvergadering van dinsdag werd hij met algemene stemmen binnengehaald.

Een jaar lidmaatschap kost een bedrijf tot tien werknemers 204,75 euro, ex btw. Om starters te lokken, krijgen ze het eerste jaar vijftig procent korting.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.