Kinheim wint simpel van buren

Monne Reitsma
Haarlem

Zonder noemenswaardige inspanningen heeft Corendon Kinheim voor de vierde keer dit seizoen gewonnen van buurman DSS. Op eigen veld werd het donderdag 5-0 voor de ploeg van coach Wim Martinus.

De Haarlemmers weten overigens dinsdagavond of zij zich al geplaatst hebben voor de play-offs. Anders moet dat in de tweede seizoenshelft, die gisteren is begonnen, gebeuren. Dinsdag halen Amsterdam Pirates en Neptunus hun afgelaste wedstrijd in. Neptunus is al verzekerd van de play-offs. Bij winst van Pirates of een gelijkspel dan grijpt Kinheim naast het tweede ticket. Alleen een nederlaag van de ploeg van Charles Urbanus volstaat om al zeker te zijn.

Punten

Al twijfelt uiteindelijk er niemand in het honkbalwereldje aan dat Kinheim uiteindelijk ook bij de beste vier terechtkomt. Om een zo’n goed mogelijke uitgangspositie te hebben is het zaak om zoveel mogelijk punten te pakken en dat gaat de Haarlemmers dit seizoen goed af.

Tegen DSS kwam startend werper Tom Stuifbergen (5-2-4 in 7 innings) alleen in de zevende inning, door twee honkslagen en eenmaal vier wijd, even in de problemen. Met tweemaal drie slag en een grondbal waarbij Stuifbergen in samenwerking met Jeffrey Arends zelf de nul maakte wist hij het gevaar te beteugelen. David Bergman en Arshwin Asjes maakten daarna de klus af.

Kinheim koesterde op dat moment al een 5-0 voorsprong. Runs in de tweede, vierde en vijfde slagbeurt en twee in de zesde leverden de riante voorsprong op. Jochem Koedijk had met twee binnengebrachte punten en een gescoord punt aan groot aandeel in de productie van Kinheim.

Pioniers

In Hoofddorp had Vaessen Pioniers meer moeite om te zegevieren. The Hawks nam brutaalweg een 0-2 voorsprong op het werpen van Ricardo Hernandez, die zijn slagploeg uiteindelijk in de zesde inning zag opleven. Met twee man uit werd Daniel Fernandez geraakt door een geworpen bal van werper Quinn Tramm. Hits van Dirk van ’t Klooster (zijn 1200ste uit zijn loopbaan), Taylor Clemensia, Mark-Jan Moorman en Kevin Dirksen betekenden een 5-2 voorsprong.

Daarmee leek de winst binnen. Twee veldfouten van derde honkman Kevin Weijgertse maakte het in de laatste inning nog spannend voor Pioniers. Hawks profiteerde door tweemaal te scoren, maar daar bleef het daarna bij. Neptunus (tegen HCAW) en Amsterdam Pirates (UVV) kenden beduidend makkelijkere wedstrijden. Zij zegevierden met respectievelijk 15-0 en 13-2.

Meer nieuws uit Sport