Overvaller neergeschoten na gijzeling in Nieuw-Vennep

Foto: Daniel van Straeten

Foto: Michel van Bergen

Foto: Daniel van Straeten

Foto: Michel van Bergen

Foto: Michel van Bergen

Foto: Michel van Bergen

1 / 6
Wim Wegman
Nieuw-Vennep

(update: video van schot) De politie heeft woensdagavond een overvaller neergeschoten nadat hij een gijzelaar met een pistool bedreigde. De overvaller had eerder op de avond met een andere man cafetaria Kwalitaria aan het Händelplein in Getsewoud overvallen. Beide mannen vluchtten naar de Laan van Norma, waar ze in een woning een gezin gijzelden.

De politie hield in Getsewoud een klopjacht naar de beide daders. Toen ze de mannen op het spoor waren gekomen, liep een van de daders met een van de leden van het gezin naar buiten. Hij hield zijn slachtoffer een pistool tegen het hoofd.

De overvaller schrok aanvankelijk van de politiemacht die tegenover hem stond en vluchtte weer naar binnen. Agenten achtervolgden hem, trapten de deur open en schoten hem neer

De andere overvaller is gearresteerd. De gegijzelde en twee kinderen in het huis zijn ongedeerd gebleven. De neergeschoten overvaller heeft volgens de politie lichte verwondingen opgelopen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontdekte de twee overvallers in het huis toen twee andere kinderen thuis werden gebracht en het huis niet inkonden. Ze meldden dat bij agenten in hun straat, die een kijkje door het raam namen en toen de bewoner en de twee overvallers in de kamer zagen.

De politie heeft de leeftijd van de overvallers nog niet bekend gemaakt, maar volgens getuigen gaat het om twee betrekkelijk jonge jongens van 15 tot 16 jaar.

Foto's: Daniel van Straeten en Michel van Bergen

Video: Daniel van Straeten

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.