Derde editie van ’Tussen de tulpen’ tussen de hyacinten

Een eerdere editie van ’Tussen de tulpen’.© Archieffoto United Photos

Wessel Mekking
Vijfhuizen

De derde editie van het culinaire evenement ’Tafelen tussen de tulpen’ vindt plaats tussen de hyacinten. Van donderdag 12 april tot en met zondag 15 april kan in een tent op het terrein van de Vijfhuizense bollenkweker Rob van Haaster genoten worden van een viergangenlunch of -diner.

Medio april bloeien bij Van Haaster aan de Spieringweg vooral hyacinten. Voordeel is dat de bollenkweker, die tijdens de vorige editie van ’Tafelen tussen de tulpen’ vertelde over de tulp, dit keer een nieuw onderwerp kan aansnijden, namelijk de hyacint. Van Haaster vertelt over de geschiedenis en het kweken van hyacinten.

Tulpenbrood

Hij werkt tijdens het ’fleurigste culinaire evenement van Haarlemmermeer’ samen met het horeca-echtpaar Ubavka en Radboud Bos. Zij zijn de drijvende krachten achter het Vijfhuizense restaurant ’t Fort. Laatstgenoemde vertelt dat tijdens de komende editie van ’Tafelen tussen de tulpen’ tulpenbrood op het menu zal staan. Hij heeft het brood, naar een recept van een bakker uit Callantsoog, al gegeten en het smaakte volgens hem prima. Hyacinten zullen niet tot de ingrediënten behoren, die zijn namelijk giftig. Van Haaster heeft goede hoop dat zijn bollenvelden tijdens het culinaire evenement in bloei staan, terwijl tegelijkertijd de geur nog mee zal vallen.

In de tent is elk diner en lunch plek voor maximaal zestig gasten. Tussen de gangen van de diners zijn muzikale intermezzo’s.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.