Daders van mishandeling vrouw in Haarlem op camerabeelden

Foto ANP© ANP

Jacob van der Meulen
Haarlem

Twee van de zes mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor de mishandeling van een 20-jarige vrouw afgelopen vrijdagavond in Haarlem, staan op camerabeelden van Connexxion.

Het tweetal zat die avond in lijnbus 75 van IJmuiden naar Haarlem toen een 20-jarige IJmuidense vrouw instapte. Nadat ze tegenover de twee mannen van Marokkaanse afkomst was gaan zitten, maakte een van hen een vervelende opmerking. Vervolgens ontstond er, aldus de politie, een 'onprettige discussie’.

Achtervolging

Tijdens de rit legden de twee blijkbaar via de telefoon contact met vier vrienden. Toen de vrouw uitstapte bij Minahassastraat aan de Rijksstraatweg in Haarlem achtervolgden de twee haar. Bij de kruising van de Rijksstraatweg met de Planetenlaan stonden vier andere gewaarschuwde mannen, ook van Marokkaanse afkomst, klaar. Zij blokkeerden de weg voor de vrouw en sloten haar met de twee achtervolgers in. Vervolgens werd het slachtoffer door de zes mannen fors mishandeld.

Camerabeelden

De vrouw deed vrijdagavond al aangifte maar de politie besloot de zaak pas zondag naar buiten te brengen. In het kader van het onderzoek heeft de politie inmiddels de camerabeelden uit de lijnbus veiliggesteld. Ook zijn getuigen opgeroepen zich te melden. Maandag deelde de politie echter mee, dat er zich nog niemand had gemeld. Op dat moment had ook het politieonderzoek nog niet geleid tot aanhouding van een van de zes verdachten.

PVV

De Tweede Kamerfractie van de PVV heeft gisteren vragen over de mishandeling gesteld. De partij van Wilders wil de zaak tot inzet maken van een discussie over Marokkaanse immigranten. Verder vraagt de PVV of de daders na hun veroordeling gedenaturaliseerd kunnen worden om vervolgens Nederland gedwongen te moeten verlaten.

Oproep

Getuigen kunnen zich nog steeds melden bij de politie, via telefoonnummer 0900-8844. De mishandeling had vrijdag plaats tussen 20.45 en 21.00 uur. Voor getuigen die anoniem willen blijven, staat een ander nummer open: 0800-7000.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.