Winkeliers nog altijd tussen de troep

Redacteur Haarlem
haarlem

Nog altijd zitten winkeliers in de Haarlemse binnenstad tussen bergen niet opgehaalde afvalzakken. Terwijl iedereen naar elkaar wijst, lijkt een oplossing voorlopig niet in zicht.

Dinsdagochtend half 12, Warmoesstraat. Naast de ondergrondse vuilcontainer liggen zo'n twaalf afvalzakken, waarvan één opengescheurd, te wachten op een vuilniswagen die niet meer zal komen.

Sinds de komst van de ondergrondse containers en het nieuwe systeem van afvalophalen voor winkeliers is het regelmatig een puinhoop in de winkelstraten van het centrum. Spaarnelanden komt niet meer langs om losse vuilniszakken op te halen. Wie ze daar neergooit? Wellicht zijn het kamerbewoners die niet officieel zijn ingeschreven en dus geen pasje voor de container hebben, oppert een winkelier in de straat.Die suggestie was onlangs ook te horen vanuit Spaarnelanden, die daarmee prompt de bal neerlegt bij de gemeente: die zou beter moeten handhaven.,,En dat doen we ook'', meldt een woordvoerder van de gemeente. ,,Het gaat ook langzaam beter.''

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.