Usb-stickjes leuk om te verzamelen

1 / 5
Peter Lodewijks

Vroeger verzamelden we speldjes of sleutelhangers, in deze moderne digitale tijd zijn het usb-stickjes.

Ze zijn er inmiddels in allerlei vormen en gedaantes, net als de hub’s overigens, de ’verdeelstekkers’ waar ze in moeten worden gestoken om contact met de computer te maken. De usb-stick is zeer populair als gadget, om weg te geven aan relaties of familie bijvoorbeeld. En je hebt er ook nog wat aan, want het is tenslotte een stukje draagbaar geheugen.

Er zijn inmiddels zóveel verschillende, dat de verzamelaar best een themaverzameling kan aanleggen. Kiezen we bijvoorbeeld voor eten en drinken, dan komen er op internet vele leuke sticks voorbij. Wat te denken van een broodrooster als ’hub’ met een stel grappige broodjes als usb-sticks? En we komen ook nog wat sushi tegen. Een heleboel sushihapjes zijn als usb-stick te koop en op zo’n houten plankje ziet het er gezellig en smakelijk uit. Leuk om cadeau te geven.

Wat dranken betreft kun je sticks krijgen als wijnfles, maar ook bijvoorbeeld whiskey en andere dranken (ook fris). Nog een leuke variatie is de fles met een boodschap. Dat is een echt flesje met een kurk, waaruit een usb-stickje steekt. Je kunt er bijvoorbeeld een boodschap op zetten of een brief aan een onbekende en het flesje dan in zee gooien. Een moderne versie van de flessenpost dus.

De usb-sticks zijn te vinden op internet, gewoon zoeken naar usb-gadgets. Er zijn ook vele winkels die ze verkopen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.