Een geslaagde combinatie

Hanneke van den Berg

In stilte werken twee mannen in ‘Prince Avalanche’ aan de weg. Bosbranden hebben half Texas in de as gelegd en zij helpen mee aan de wederopbouw.

Met elke knalgele markeringsstreep die ze op het asfalt zetten, fleurt de zwartgeblakerde omgeving op. Ondanks het vrolijke geel is het een monotone klus.

Als de jongste het leuker probeert te maken met een muziekje, wordt hij teruggefloten door de oudste. Die is de baas en heeft een bijpassende snor om dat te bewijzen. Tijdens het werk luisteren ze naar zijn Duitse taalles en daarmee basta. De mannen zijn totaal verschillend. Alvin (Paul Rudd) is een bloedserieuze pietje-precies van eind dertig, Lance (Emile ‘Into the wild’ Hirsch) een onrustige nietsnut van eind twintig. Het levert geestige contrasten op. Lance telt de minuten tot het weekend is en hij terug mag naar de stad en de meisjes. Alvin koestert juist de afzondering om ’de vruchten van zijn eenzaamheid te plukken, zoals hij dat zelf omschrijft.

In hun blauwe tuinbroeken, met hun rode truck en de gele verfmachine is het een cartooneske vertoning. De conversaties over hun problemen zorgen voor de serieuze ondertoon.

Regisseur David Gordon Green baseerde ‘Prince Avalanche’ op een IJslandse film en deed er verstandig aan ook in zijn remake voldoende ruimte te geven aan de natuur. Opkomend groen, beekjes en rupsen worden ronduit schitterend in beeld gebracht.Het resultaat is een zeer geslaagde combinatie van een natuurfilm, een drama over volwassen worden en een comedy over je jeugd hervinden.

’Prince Avalanche’

Regie: David Gordon Green

Met: Emile Hirsch, Paul Rudd

Vier sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.