Bouwstop voor Brinkmann Haarlem

In het gedeelte van het Brinkmanncomplex in de Barteljorisstraat moet modeketen Sissy boy komen. Archieffoto

Henk Geist
Haarlem

Aannemer De Nijs is gestopt met de werkzaamheden aan Brinkmann omdat eigenaar Lips Capital Groep rekeningen nog niet heeft betaald.

De Nijs oefent daarom het zogeheten retentierecht uit op het pand, een pressiemiddel om Lips tot betaling te dwingen. De aannemer verbouwt het winkelcentrum tot een aantal grotere winkelruimtes.

Vastgoedontwikkelaar Roger Lips werd vorig jaar persoonlijk failliet verklaard. Dit faillissement raakt het Brinkmanncomplex niet direct, omdat het winkelcentrum in een aparte bv is ondergebracht. Volgens woordvoerder Paul John de Jong van de Lips Capital Groep bestaat er geen link met de huidige betalingsproblemen bij de Brinkmann.

,,U hoeft zich geen zorgen te maken dat deze bv omvalt. We hebben genoeg financiële stakeholders die er voor zorgen dat we op koers blijven.’’

Betalingsproblemen

De Jong wil niet ingaan op de oorzaak van de betalingsproblemen.

,,Er is een ongewenste situatie ontstaan, die we zo snel mogelijk willen verhelpen in overleg met De Nijs. U kunt erop vertrouwen dat het goed komt, wij zijn druk doende om de betaling te verrichten. Ik verwacht dat het probleem snel wordt opgelost.’’ De rechtbank in Den Bosch bepaalde vorige maand dat Lips de cel in moet omdat hij geen informatie verschaft over zijn faillissement.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.