Onderhuidse spanning

Hanneke van den Berg

Het zal je maar gebeuren. Op een winterse avond rij je nietsvermoedend in Quebec door een besneeuwd landschap als er ineens een slee voor je neus opduikt die onder je auto verdwijnt.

In het drama ’Everything will be fine’ overkomt het de jonge schrijver Tomas (James Franco), die met trillende benen uitstapt en opgelucht ademhaalt als hij een levend jongetje ziet. Des te groter is de schok als blijkt dat ook zijn kleine broertje op de slee zat. Die overleeft het ongeluk niet. De alleenstaande moeder Kate (Charlotte Gainsbourg) blijft achter met Christopher, de oudste van haar twee kinderen. Net als Tomas zal ook hij de komende jaren met een enorm schuldgevoel kampen.

De film beslaat een periode van maar liefst tien jaar, waarin we de hoofdpersonen en hun worstelingen volgen. Mooi gedaan. Wim Wenders weet in 3D mooi de onderhuidse spanning in zijn film te brengen met de nieuwste technieken. Op spaarzame momenten creëert hij daarmee een Hitchcockiaanse suspense. Wenders probeert tevens een extra dimensie te geven aan rouw en slaagt daar voor een belangrijk deel in. Helaas wordt de film in Nederland niet in 3D uitgebracht. Daarvoor krijgt hij hier dus een ster aftrek.

’Everything will be fine’

Regie: Wim Wenders

Met: James Franco, Charlotte Gainsbourg, Rachel McAdams

Drie sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.