Personeel Holland Infra Groep uit Hoofddorp op straat

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Volgens curator  P.J. Mijnssen heeft nog niemand interesse getoond voor de zevenentwintig mensen die op de loonlijst stonden bij de failliet verklaarde Holland Infra Groep bv uit Hoofddorp.

,,Er is wel interesse voor de gereedschappen, maar niet in het kader van een overname. Wellicht is er verder iemand die de website en de klanten wil overnemen.’’

Volgens de website doet het bedrijf in grond-, water- en wegenbouw. De curator begreep dat vooral leidingen werden gelegd en verwijderd. De werknemers deden dat door heel Nederland en woonden ook verspreid over het land. Grotere klanten in de bouwsector fungeerden als opdrachtgever. Soms hadden die grotere werken, soms ook wat kleinere.

Wijkermeerstraat

Het bedrijf had vestigingen in Eindhoven en Hoofddorp. Laatstgenoemde vestiging, aan de Wijkermeerstraat, was de hoofdvestiging. Op het kantoor werkten ’twee tot drie mensen’. In een grote loods stond gereedschap en een deel van de wagens. Voordat het faillissement werd uitgesproken, heeft het leasebedrijf het wagenpark weggehaald.

Twee van de 27 werknemers voor wie ontslag is aangevraagd, hebben inmiddels aangegeven ander werk te hebben. Een derde werkt nog aan een klus en een vierde zoekt dingen uit voor de curator. Zo moet die nog duidelijk krijgen of alles gegaan is zoals het hoort.

Verlies

Duidelijk is hem al wel dat het bedrijf de afgelopen twee jaar verlies leed. En dat deed de Holland Infra Groep de das om. Eén van de crediteuren vroeg namelijk met succes het faillissement aan. De curator wil niet zeggen om welke partij het gaat. Hij meldt wel dat het ’een van de vele crediteuren is’.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.