'Ons dorp' houdt het meest van Nieuw-Vennep

Opening feestweek Nieuw Vennep

Redacteur Haarlemmermeer
nieuw-vennep

De vijf mannelijke leden van het team ’Ons dorp’ mogen zich Vennepers van het jaar noemen. Onder leiding van captain Michel Möhlen lieten ze zaterdag in de feesttent tijdens het spel ’Ik hou van Nieuw-Vennep’ de concurrentie ver achter zich.

’Ons Dorp’, dat bestond uit vijf rasechte Vennepers, had ruim dubbel zo veel punten als de nummer twee. De mannen pakten vooral veel punten toen ze zo veel mogelijk dansen moesten noemen die als straatnaam gebruikt worden in de wijk De Dansen. Een van de heren woont daar, dus dat was een makkie.

Niet alleen teams die zich vooraf hadden opgegeven, mengden zich in de strijd; ook het publiek in de feesttent deed mee. Een groep deed het zo goed dat ze alsnog op het podium belandde.

De Vennepse band De Bokkies begeleidde ’Ik hou van Nieuw-Vennep’ muzikaal. Met tromgeroffel maakte de groep het spel niet alleen spannender, maar ook werden bijvoorbeeld het volkslied van het polderdorp en een speciale versie van de tune van het tv-programma ’Ik hou van Holland’ gespeeld.

De vijf winnende Vennepers kregen niet alleen een oorkonde, maar ook een passe-partout voor de andere activiteiten tijdens de feestweek. ’Ik hou van Nieuw-Vennep’ was het officiële openingsevenement van de feestweek, maar vrijdag en zaterdag werd ook al de motorcross gehouden. Meer dan vijfhonderd liefhebbers stonden aan de start van de wedstrijden.

De feestweek duurt nog tot en met volgende week zondag. Dinsdag is in de feesttent op het evenemententerrein de Tropical Party met de band Soulbeach. De toegang is gratis.

Klik hier om naar het foto album te gaan

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.