Beste keuze van ons leven

© John Oud

Marja van Spaandonk

Je houdt meteen van ze. En je valt als een blok voor hun bed & breakfast Catherina Hoeve in Burgerbrug. Zijn het de lichte ruimtes ingericht met brocante, de huiselijke sfeer, de veranda grenzend aan een prachtig aangelegde tuin, of is het vooral de gastvrijheid van Cea Hopman en Guus van de Krogt waardoor je je meteen thuis voelt?

Gasten van over de hele wereld vinden de weg naar Burgerbrug, een dorpje in de polder Zijpe (gemeente Schagen). Het is pas het vierde jaar dat Cea en Guus hun bed & breakfast bestieren en ze krijgen alleen maar lovende reacties. De drie kamers zijn bijna altijd volgeboekt en er zijn steeds meer mensen die voor een of twee weken aaneengesloten boeken. Ze hebben het zo druk, dat hun andere passies bijna in de knel komen. Cea is een goede keramiste en tuinierster. Guus is fervent verzamelaar van miniatuur auto’s, voorzitter van Club Triumph Holland en rijdt zelf ook een bijna vijftig jaar oude Triumph. ,,Toch is dit de beste keuze in ons leven’’, vinden ze allebei.

De liefde

De aller-allerbeste keuze was natuurlijk de liefde voor elkaar. Ze ontmoetten elkaar achttien jaar geleden op een camping in Zuid-Frankrijk. De vonk sloeg meteen over en het duurde niet lang of Cea verhuisde vanuit Slootdorp (Wieringermeer) naar Guus in Oosterbeek (Gelderland). Cea had wel heimwee naar haar zo geliefde Noordkop met de weidse uitzichten, de duinen, het strand en de zee. Ze bleef omdat, zoals Guus het zo mooi zegt: ,,De liefde sterker was dan het verlangen’’. Cea ging wel regelmatig terug om haar dierbaren te zien. ,,Dan ging Guus ook mee. Op een dag zei hij: ’Als ik met pensioen ga, wil ik er wel wonen’. Ik was dolgelukkig, hoewel het nog wel even duurde.’’

Tot 2010 om precies te zijn. Cea en Guus hadden alle tijd om brocante te verzamelen, een andere passie van het levensgenietende stel. De spullen waren er het eerst en toen kwam pas het huis: de Catherina Hoeve.

,,We stonden in de gang en voor we de rest zagen, wisten we al dat dit het zou worden. Toen bleek dat er zes kamers waren, wist ik meteen: we beginnen een bed & breakfast.’’

Guus en Cea knapten de oude boerderij, die al een tijd leeg stond, binnen vier maanden op en eindelijk kregen de zo zorgvuldig verzamelde brocante-spulletjes een plek.

Licht en fris

Cea: ,,Inrichten is echt mijn ding. We hebben alle ruimtes wit, licht en fris gemaakt om ruimte en rust te creëren, want dat is wat gasten graag willen. De accessoires brengen de kleuraccenten en de landelijke brocantesfeer doet de rest.’’

In de grote woonkeuken kunnen de gasten genieten van een feestelijk ontbijt met kruiden en tomaatjes uit de tuin en kakelverse eitjes van de eigen kippen. Er zijn boven drie gastenkamers met een eigen douche en wastafel. Beneden is een aparte gezamenlijke woonkamer voorzien van alle gemakken. En bij een beetje mooi weer is daar die fantastische veranda, waar gasten eventueel ook zelf kunnen koken in de buitenkeuken.

Cea en Guus hebben geen seconde spijt van de grote stap die ze zetten. ,,Het leven is een groot feest!’’

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.