Sinterklaas als eerste naar Badhoevedorp

Wethouder Adam Elzakalai wilde vorig jaar tijdens de intocht in Hoofddorp graag op de foto met de zwarte pieten. Archieffoto© Archieffoto

Richard Walraven
Badhoevedorp

Sinterklaas bezoekt bij zijn komst naar Haarlemmermeer als eerste Badhoevedorp. De goedheiligman en zijn gevolg meren zaterdagmiddag om twaalf uur aan in de Ringvaart ter hoogte van de Akerdijk 287.

De gemeente Haarlemmermeer zorgt voor een gepaste ontvangst voor Sint Nicolaas. Burgemeester Theo Weterings, die naar Tilburg verhuist, kan weliswaar niet van de partij zijn, maar wethouder Derk Reneman zal in Badhoevedorp de honneurs waarnemen.

Veel tijd om in Badhoevedorp te blijven, heeft Sinterklaas niet. Hij wordt later die zaterdagmiddag immers verwacht in Zwaanshoek. Daar zal hij om 16 uur bij Dorpshuis De Oase arriveren. Loco-burgemeester John Nederstigt zal hem daar ontvangen. Tussendoor brengt hij nog een bezoek aan winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep, waar hij om twee uur zijn gezicht laat zien.

Uiteraard reist Sinterklaas ook naar de grootste kern in de polder, Hoofddorp. Zondagochtend zal hij daar omstreeks elf uur met een groot gevolg aan zwarte pieten arriveren. Wethouder Adam Elzakalai wacht hen op bij de steiger in de Hoofdvaart naast Hotel De Beurs.

Een week later maken sint en pieten wederom een rondje door de polder. Zaterdag 25 november wordt hij om half twaalf onthaald in Zwanenburg. De goedheiligman arriveert daar op de hoek van de Kerkhoflaan en Zwanenburgerdijk bij café Het Zwaantje.

Later die dag zal Sinterklaas ook een bezoek brengen aan Rijsenhout en Lisserbroek. In Rijsenhout zal hij om 13 uur binnenvaren ter hoogte van Langhout Beton aan de Leimuiderdijk. Om twee uur die dag kunnen de kinderen Sint Nicolaas begroeten op winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep. Daarna reist hij door naar Lisserbroek waar wethouder Adam Elzakalai hem om 14 uur op de kruising Struikheide-Munstraat welkom heet.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.