App v/d Week: Molto

Peter Lodewijks

De meeste apps voor e-mail zijn saai, omdat ze proberen Outlook of Gmail na te bootsen of een standaard lay-out gebruiken. Molto pakt het anders aan door miniatuurafbeeldingen van bijgevoegde foto’s of video’s in de lay-out te integreren.

Als die niet beschikbaar zijn maar wel een andere bijlage zoals een pdf-bestand, toont Molto daar een gekleurd icoon voor. Het resultaat is een veel frissere look. Je hoeft berichten bovendien niet te openen om er iets mee te doen. Veeg binnen een berichtvak omhoog om de inhoud te lezen of naar beneden voor knoppen om het bericht te archiveren, beantwoorden of door te sturen.

Open je toch een mail, dan verschijnt een fraaie schermovergang waarbij alle berichtvakken van het scherm vliegen en het gekozen bericht groot in beeld verschijnt met een fraaie achtergrond. De app maakt altijd gebruik van de landschapsmodus en komt het best tot zijn recht op een wat groter scherm.

Het zijn vooral de gebruikservaring en het fraaie uiterlijk die van Molto een heel speciale app maken, waarmee mobiel mailen een aangename ervaring wordt in plaats van een vervelende klus.

De app v/d week komt tot stand in samenwerking met icreatemagazine.nl en android-magazine.nl

App v/d Week: Molto, universeel, gratis, 5 sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.