Steungroep Poch is dolblij met vrijspraak

Dirk Lokhorst (l) en Arjan Dors, leden van de steungroep voor de piloot Julio Poch kwamen woensdag bijeen voor de uitspraak in de zaak tegen de piloot.© Foto: ANP

ANP
Bennebroek

De stichting Foundation Justice for Julio Poch, die zich lange tijd heeft ingezet voor de ex-piloot, is ,,dolblij" dat Poch is vrijgesproken. ,,Het recht heeft gezegevierd. Dit was de enige juiste uitslag", zei Dirk Lokhorst in Bennebroek namens de stichting.

Na de beschuldigingen van de piloten in 2006 tegen Poch zijn er volgens hem helemaal geen nieuwe aanklachten meer bij gekomen.

,,We hopen dat hij snel weer naar Nederland komt", aldus Lokhorst, een gepensioneerde collega van Poch. Volgens hem blijft Poch nog een paar dagen in Argentinië om zijn moeder te bezoeken. Volgende week komt hij naar Nederland, denkt Lokhorst.

Bennebroeker Lokhorst heeft als piloot regelmatig met Poch gevlogen. "Het was heel spannend omdat andere piloten wel werden veroordeeld. Maar nu is het gelukkig voorbij. Wanneer hij volgende week naar huis komt, zullen we niets organiseren. De familie wil nu vooral rust."

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.