Verdachte aangehouden na bedreiging in supermarkt Haarlem

Een winkeldief die medewerkers van een supermarkt bedreigde, wordt aangehouden.© Politie Haarlem

Monique Bankras
Haarlem

Een man heeft zondagmiddag met een mes het personeel van de Albert Heijn op het Soendaplein in Haarlem-Noord bedreigd.

Rond 15 uur werd de persoon aangesproken door medewerkers die zagen dat hij zich schuldig maakte aan diefstal. De man trok daarop een mes. Hij sloeg op de vlucht, terwijl het personeel achter hem aan liep. Tijdens zijn vluchtpoging bedreigde hij de medewerkers nogmaals.

De politie kwam met meerdere eenheden en een hond ter plaatse. De begraafplaats aan de Schoterweg werd afgeblokt toen duidelijk werd dat de verdachte daarnaartoe was gevlucht. Vanuit de bosjes klonk meerdere malen geritsel.

Een agent zag de verdachte plotseling over een hek klimmen en wegrennen richting de Dr. Leijdsstraat. Met de fiets van een omstander fietste hij achter de verdachte aan. Gezien werd dat de man de Generaal Cronjestraat inrende. Daar stond een agent die de man aanhield. Samen met de collega op de gevorderde fiets kon de man onder controle worden gebracht.

De verdachte liet zich niet makkelijk meevoeren. Hij spuugde een agent in zijn gezicht. De man is ingesloten wegens diefstal met geweld, bedreiging en belediging.

Meer nieuws uit Haarlem

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.