Sensoren zijn vrijwel overal voor te gebruiken

1 / 2
Peter Lodewijks

André Kapitein, directeur van Applicatum, helpt uitvinders en starters nieuw ontwikkelde producten naar de markt te brengen. Vooral goedkope sensoren hebben zijn interesse.

Zo heeft hij aan de voordeur een sensor van 10 euro zitten. Deze stuurt telkens als de deur opent, een WhatsApp-berichtje naar zijn telefoon. Een temperatuursensor waarschuwt André bij het vissen als de doos met aas te warm wordt.

Sensoren zijn in principe overal op te plakken, bijvoorbeeld op een luier. Is die vol, dan word je gewaarschuwd. Hetzelfde gebeurt als de (verborgen) wc-rol bijna op is.

Ook gadgets hoeven helemaal niet duur te zijn, meent Kapitein. Neem de ’Zeroner’. Een stappenteller van twee tientjes die is verbonden met een smartphone. Kapitein heeft zich ten doel gesteld tien kilometer per dag te bewegen. Dat lukt door alledaagse taken te combineren met lopen. Zo wandelt hij vaak tijdens het bellen. Ook blijft de auto vaak staan en loopt hij naar het werk. De ’Zeroner’ biedt inzicht in de afgelegde afstand en de verbruikte calorieën.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.