Bevrijdingsfeest op Harmonieplein Nieuw-Vennep

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Een vrijheidsmaaltijd, oude legervoertuigen en veel muziek in en rond de Harmoniekoepel. Het zijn onderdelen van het bevrijdingsfeest op 5 mei op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

Een tour van oude legervoertuigen door Haarlemmermeer maakt deel uit van het evenement op Bevrijdingsdag. Wagens uit de collectie van het Nederlands Transport Museum, dat sinds kort in Nieuw-Vennep is gevestigd, doen mee aan de rondtocht. Vanwege het grote aantal deelnemers worden twee routes

gereden, die op de website www.harmoniekoepel.nl staan.

De tour begint om 14.30 uur op het Harmonieplein, waar de oude legervoertuigen om 16.30 uur ook weer aankomen. Na het afnemen van het defilé door Haarlemmermeers burgemeester Onno Hoes en oorlogsveteranen zijn de oude wagens daar ook te bewonderen.

Het bevrijdingsfeest is het moment om het boek dat Sybil van Dam schreef over Haarlemmermeerse oorlogsveteranen aan te schaffen. ’Kameraden voor het leven, veteranen vertellen’ is alleen te koop op het Harmonieplein op 5 mei. Van Dam signeert dan ook. Rond de speciale OC Bevrijdingsbar staan terrassen.

De muziek tijdens het bevrijdingsfeest wordt verzorgd door dj Shakedown Benny, Muziek-collectief Nieuw-Vennep, The Bugalettes, Jazz ’n More en Second Half. Voor 20.30 uur zijn vooral liedjes uit de sixties en eerder te horen. Dit deel van het bevrijdingsfeest wordt afgesloten met het samen zingen van ’We’ll meet again’ van Vera Lynn. Vanaf 20.30 uur richt het bevrijdingsfeest zich op jongeren. Hiphop-collectief Icy Youth en coverband Saxolicious treden op.

De entree is de hele dag gratis.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.