Hillegom vernedert SCH

Tom Enthoven
Hillegom

Het moet voor SV Hillegom gek lopen wil het niet de volgende ronde van de nacompetitie bereiken. Op het eigen sportpark werd derdeklasser SCH'44 met ruime cijfers opzij gezet: 8-1.

Het moet een zure week zijn voor SCH. Afgelopen donderdag verspeelde de ploeg uit Harmelen nog de titel aan Kampong in een beslissingswedstrijd en tegen Hillegom vervloog direct alle hoop op een plekje in de tweede klasse. ,,We wisten dat ze al behoorlijk geknakt waren na die beslissingswedstrijd'', aldus Hillegom-trainer Bas Naber. ,,Daarom hebben we voor de wedstrijd afgesproken dat we er vandaag vol in zouden vliegen en dat we ze vandaag helemaal door wilden knakken.''

Naber gaf twee weken geleden al aan dat zijn ploeg wat hem betreft helemaal klaar was voor de nacompetitie. Het woord bij de daad gevoegd, gaf Hillegom de bezoekers eigenlijk geen seconde de illusie dat er iets te halen viel. De watervlugge Aiden Ryan zette zijn ploeg al in de allereerste minuut op voorsprong door een vlijmscherpe counter koeltjes af te ronden: 1-0.

Een droomstart voor Hillegom en in de daaropvolgende fase werd het duidelijk waarneembare verschil tussen de tweede en derde klasse op pijnlijke wijze blootgelegd. Hillegom speelde gretig, gedisciplineerd en bij vlagen heel aardig voetbal. Met name middenvelders Jim Pijpers en Ruben Beentjes trokken het spel nadrukkelijk naar zich toe. De tempoversnellingen die zijn met hun overzicht en scherpe passing aan de dag legden, bleken cruciaal voor de overmacht van Hillegom.

Die overmacht kreeg pas echt vorm na een klein halfuur spelen, toen aanvoerder Mark Hulsebosch een afgemeten voorzet van Pijpers binnen kon lopen: 2-0. Een handvol minuten later verwende centrumspits Kenny Smit het publiek door met een Bergkampiaans hakje zijn tegenstander te omspelen, waarna hij in het strafschopgebied gevloerd werd en er een penalty volgde. Jim Pijpers mocht voor de 3-0 aanleggen en faalde niet, waarna de sluizen echt opengingen. SCH was daadwerkelijk ‘doorgeknakt’ en deed nauwelijks mee met het schouwspel.

Nog voor rust knalde de inmiddels op stoom gekomen Kenny Smit raak om de ruststand op 4-0 te brengen en vlak na de pauze kopieerde hij dat trucje nog eens. Nathan Spaan haalde nog wel de vervelende nul van het scorebord voor SCH maar meer zat er voor de bezoekers echt niet in. Aiden Ryan knalde er gelijk de 6-1 overheen en Christian Nederpel en Ruben Beentjes pikten ook nog hun doelpuntjes mee om de eindstand te bepalen: 8-1.

Een bijzonder ruime en welkome zege voor Hillegom, dat zonder uitzonderlijk goed te spelen een tegenvallende opponent de oren waste. Voldoende redenen tot tevredenheid voor coach Bas Naber, die lovend was over zijn ploeg: ,,We wilden er vol voor gaan zodat we het eigenlijk vandaag al konden afmaken. Dat is duidelijk gelukt. We hebben een goeie uitslag neergezet.’’

Door de eclatante overwinning op SCH is de return in Harmelen van volgende week gedevalueerd tot een formaliteit. Een week daarna volgt een tweetal wedstrijden tegen de winnaar van het nacompetitietreffen tussen Houten en AGB om lijfsbehoud zeker te stellen. Voorkeur voor een volgende tegenstander heeft Naber nog niet maar hij waakt voor gemakzucht. ,,Ik heb beide ploegen nog niet bekeken, maar dat komt nog wel. Laten we nou eerst maar die wedstrijd van volgende week gaan spelen.’’

Hillegom - SCH .-. 1. Ryan 1-0, 24. Hulsebosch 2-0, 30. Pijpers 3-0, 35. Smit 4-0, 48. Smit 5-0, 53. Spaan 5-1, 58. Ryan 6-1, 86. Nederpel 7-1, 89. Beentjes 8-1.

Scheidsrechter: van der EijkToeschouwers: 150

Hillegom: Ruigrok, van Saase, Hulsebosch, van den Berg, Tebbens, Pijpers, Ryan (62. Onderüglü), Staats (67. Maitan), Smit, Beentjes, Sohbi (74. Nederpel).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen