Rob Peetoom weg van Grote Markt in Haarlem?

Het pand waar de kapsalon is gevestigd. Foto United Photos/Paul Vreeker

Redacteur Haarlem
HAARLEM

Kapsalon Rob Peetoom verdwijnt mogelijk van de Grote Markt. De internationaal bekende Haarlemse kapper kreeg dat vorige week ineens te horen.

,,Het is een scenario, het is nog lang niet zeker’’, zegt Rob Peetoom die net is teruggekeerd uit Bali waar hij ook een zaak runt. ,,Maar het is wel geopperd door de projectontwikkelaar die bezig is met de ontwikkeling van de Brinkmann-passage. Wettelijk gezien kan hij dat doen, maar ik ga uit van het positieve en dat is dat dit niet gebeurt.’’

In het scenario zou de ingang van de welbekende kapsalon die klanten uit het hele lang trekt, verhuizen van de Grote Markt naar de Smedestraat. Die straat heeft veel minder allure, vindt Peetoom.

Lips Capital Group probeert het al jaren leegstaande bijna lelijkste winkelcentrum van Nederland opnieuw te ontwikkelen. Paul de Jong van Lips: ,,De zaken zijn nog lang niet concreet. Rond de Kerst weten we meer.’’ Hij zegt ’zich ervan bewust te zijn’ dat Peetoom een begrip is in Haarlem en dat de kapperszaak al dertig jaar aan de Grote Markt zit.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.