Miljoenste bezoeker voor Van Gogh

Adriaan Dönszelman overhandigt bloemen aan de miljoenste bezoeker van het Van Gogh Museum in Amsterdam: Mevrouw van Waveren uit Zwaag. Foto Maartje Strijbis

Nanska van de Laar

Het Van Gogh Museum heette vandaag de miljoenste bezoeker van het jaar welkom: Mevrouw van Waveren uit Zwaag.

In vergelijking met de lijn van de afgelopen jaren liggen de bezoekersaantallen voor op schema. Adriaan Dönszelmann, zakelijk directeur van het Van Gogh Museum: ,,We hebben tot dusver een zeer succesvol jaar gehad. De tentoonstelling 'Félix Vallotton: Het vuur onder het ijs 'heeft meer dan 500.000 bezoekers getrokken en ook 'De wereld van Van Gogh: Foto’s van Emmy Andriesse' is populair. Daarnaast trekt de vaste collectie een aanhoudend aantal bezoekers. Wij zijn heel blij met deze overweldigende belangstelling van kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Ondanks dat de tentoonstellingsvleugel aan het Museumplein - de Kurokawa-vleugel – is gesloten, is het ons toch gelukt om substantieel meer bezoekers dan in 2012 en 2013 te ontvangen.''Door onder meer de openstelling op de vrijdag- en zaterdagavond en online ticketverkoop lukt het het Van Gogh om steeds meer bezoekers per dag te ontvangen.

Grote veranderingen

Verwacht wordt dat de bezoekersaantallen van het Van Gogh Museum ook aankomend jaar zullen groeien: het museum staat aan de vooravond van spectaculaire vernieuwingen. De vaste collectie van het museum vertelt het verhaal van Van Gogh op een nieuwe manier en is vanaf 27 november te bewonderen. Het Van Gogh Museum opent in de zomer van 2015 de deuren van het nieuwe entreegebouw gelegen aan het Museumplein, waardoor er een optimale aansluiting met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Koninklijk Concertgebouw zal ontstaan. Het nieuwe glazen entreegebouw, een architectonisch opvallend gebouw, maakt het mogelijk om nog meer bezoekers te faciliteren.

Museumplein

Frans van der Avert (algemeen directeur Amsterdam Marketing): ,,Het museumplein, met de nieuwe vleugel van het Stedelijk Museum en het heropende Rijksmuseum, oefent een enorme aantrekkingskracht uit en trekt een groot aantal museumbezoekers."

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.