Man gaat er op Schiphol met taxi vandoor en crasht op vangrail na achtervolging

Leontien van Engelen
terschuur

(update video) Een man die op luchthaven Schiphol een taxi wist te stelen, is zaterdagochtend na een achtervolging over de A9 en de A1 gecrasht tegen de vangrail en daarna aangehouden.

Volgens de politie liep de taxichauffeur zaterdagochtend rond half tien op klanten af om ze te helpen met hun koffers toen de man achter hem langs in de taxi stapte en wegreed. Omdat er een systeem in de auto zit waarmee deze gevolgd kan worden, was al snel bekend waar de man reed en konden politieagenten de achtervolging inzetten. De man reed via de A10 over de A1 richting Gelderland en knalde uiteindelijk meer dan 70 kilometer van Schiphol, bij Terschuur, tegen de vangrail.

De taxi raakte fiks beschadigd; de verdachte is ongedeerd gebleven. Tijdens de achtervolging raakte ook een politieauto beschadigd. Politiekorpsen uit Amsterdam, Utrecht en de Gooi- en Vechtstreek waren betrokken bij de achtervolging.De A1 was de hele ochtend richting Apeldoorn nagenoeg afgesloten voor verkeer; er ontstond file die op het toppunt 12 kilometer was. Rond kwart over een ging de weg weer open.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.