Pluim voor reddende engel Florine

Teamchef Brandt, Florine, Nigel en een agente poseren bij een politieauto. Foto Daniel van Straten

Teamchef Brandt, Florine, Nigel en een agente poseren bij een politieauto. Foto Daniel van Straten

Patrick van den Hurk
nieuw-vennep

Donderdag was een bijzondere dag voor Florine Hendriks (17) uit Nieuw-Vennep. Op het politiebureau in haar woonplaats mocht ze een pluim in ontvangst nemen uit handen van teamchef Reineke Brandt, omdat zij Nigel van der Wouw (11) uit het ijskoude water heeft gered toen hij op 2 februari door het ijs zakte.

Nigel ging toen samen met wat vrienden voetballen op het ijs tussen de Sarabande en de Zuiderpoort. Toen zinn vrienden naar huis waren, maakte Nigel nog een klein rondje op het ijs, waarop hij er op zo'n zes meter van de kant doorheen zakte.

Hij kon alleen maar gilen om hulp. Zijn reddende engel Florine zat op de bank wat tv te kijken, hoorde de noodkreten van Nigel en ging kijken wat er aan de hand was. Ze bedacht zich geen twee keer, pakte een verlengsnoer uit de schuur, en wist Nigel daarmee uit het water te trekken.

Daarna heeft ze Nigel meteen van zijn bevroren kleding ontdaan en hem onder de douche gezet. Daarna hebben de hulpdiensten het overgenomen. Nigel heeft vijf minuten in het ijskoude water gelegen, en was daardoor al flink onderkoeld geraakt. Als Florine niet thuis was geweest, had het veel erger kunnen aflopen met Nigel, zo beseffen ook zijn ouders.

Teamchef Brandt en de gemeente Haarlemmermeer hebben Florine aangemeld bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Op de vraag of hij nog een keer alleen op het ijs zal gaan spelen zei Nigel donderdag luid en duidelijk 'nooit meer!'. Hij had voor Florine een grote bos bloemen met de tekst 'Bedankt dat je me hebt gered'.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.