Politie lost waarschuwingsschoten na achtervolging op A4 Nieuw-Vennep

© Michel van Bergen

Nieuw-Vennep

Een man is maandag na een achtervolging en meerdere waarschuwingsschoten aangehouden op de A4 in Nieuw-Vennep. Hij reed in een gestolen voertuig en vluchtte toen agenten hem wilden stoppen.

Op de A10 in Amsterdam zagen agenten de man voor het eerst rijden in de gestolen auto. Toen genoeg versterking in de buurt was, besloten ze hem aan te houden ter hoogte van Nieuw-Vennep.

De bestuurder was niet van plan te stoppen en reed bij zijn vluchtpoging in op een politiewagen. Agenten in een andere wagen konden de auto van de verdachte aantikken, waardoor die uit de bocht vloog en alsnog moest stoppen.

De bestuurder dacht er vervolgens rennend vandoor te kunnen gaan en via een sloot weg te komen. Agenten losten meerdere waarschuwingsschoten waarna de man zijn vluchtpoging staakte en kon worden aangehouden.

© Foto: Michel van Bergen

De man is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij is naar het politiebureau meegenomen, maar weigerde daar elke medewerking, laat de politie weten. Ook is nog niet bekend wie de man is en waar hij vandaan komt, omdat de politie zijn identiteit nog niet kan vaststellen.

De afrit van de snelweg was afgesloten tot 7.30 uur. Dit in verband met het politieonderzoek.

De geramde politieauto© Foto: Politie

In overleg met het Openbaar Ministerie wordt nu bepaald voor welke feiten de verdachte vervolgd gaat worden. Ook voor de schade aan de dienstauto van de politie zal hij waarschijnlijk aansprakelijk worden gesteld, meldt de politie.

Foto: Mizzle Media / Michel van Bergen

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.