Sinterklaas komt en gaat met wandelstok

Sinterklaas komt aan bij basisschool Het Mozaïek. FOTO UNITED PHOTOS/TOUSSAINT KLUITERS

Surprises in groep 7/8 op basisschool Het Mozaïek. FOTO JOOST VEENSTRA

1 / 2
Joost Veenstra
Nieuw-Vennep

Vrees vooraf op basisschool Het Mozaïek gisterochtend; de naam van de school is totaal nieuw voor Sint en Piet.

Het Mozaïek is sinds dit schooljaar een fusie tussen De Westeijnschool en de Rehobothschool.

,,Harder zingen!’’, roept directeur Nelique den Butter van de basisschool daarom tegen 280 zenuwachtige kinderen op het schoolplein. ,,Dan weet Sinterklaas waar hij zijn moet’’, tiert ze.

’Mees’ Jurgen van groep 7/8 zet niet voor het eerst deze ochtend een sinterklaasnummer op, zijn de bewoners aan de Nieuwstraat ook weer wakker. ’Wie komt er alle jaren’ klinkt luid door de speakers.

Op het schoolplein klinkt plots gejoel. Heeft Sinterklaas de Vennepse school met de nieuwe naam dan toch gevonden? Nou, twee knechten fietsen en steppen de school in ieder geval ’gewoon’ voorbij. Maar de goedheiligman zelf, met in een hand zijn staf en in de andere een wandelstok, slaat de school niet over. Zijn knechten keren alsnog om en gaan ook het schoolplein op.

Sinterklaas klimt wat onhandig op de tafeltennistafel waar Den Butter staat. Na een kort praatje en het zingen van wat liederen gaat hij met zijn hulpen de school in.

Surprises

Binnen gaat Sinterklaas langs de jongste klassen en leest hij voor uit zijn grote boek. Leerlingen vanaf groep 5 maken surprises voor hun klasgenoten en kopen daarbij een cadeautje van vijf euro. Sint verliet de school enkele uren later om voor te slapen voor in de avond. Hij zit vandaag op de boot naar Spanje.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.