Bussen met wifi en smartphone-aansluiting

Redacteur Haarlemmermeer
nieuw-vennep

Vervoerder Arriva heeft de route van de buslijnen 90 en 50 bekendgemaakt. Deze bussen doen het zuiden van Haarlemmermeer en Hillegom aan.

Vanaf De Zilk gaat lijn 90 rijden via Hillegom (station en centrum) naar het station Nieuw-Vennep. De vertrektijden zijn aangepast aan de treintijden in Hillegom en Nieuw-Vennep. Tussen Hillegom en Nieuw-Vennep neemt lijn 90 de plaats in van lijn 57.

De route van lijn 50 (Leiden-Oegstgeest-Warmond-Sassenheim-Lisse-Hillegom-Heemstede-Haarlem) is een samenvoeging van de lijnen 50 en 51, die samen een kwartierdienst rijden. Hiermee wordt het aanbod van reismogelijkheden verdubbeld op deze lijn. De route wordt op verzoek van de ondernemersvereniging Hillegom en van het Fioretti College beperkt gewijzigd in Hillegom-Noord om het centrum beter te ontsluiten.

In Hillegom gaat lijn 50 via de Weeresteinstraat-Prinses Irenelaan-Valckslootlaan rijden in plaats van via de Weerlaan. Op de Van den Endelaan komt een nieuwe halte voor het centrum. Aerdenhout en Vogelenzang zijn vanaf station Hillegom bereikbaar met de nieuwe lijn 9, die door de provincie Noord-Holland is ontwikkeld.

De provincie Zuid-Holland heeft Arriva een concessie verstrekt die een looptijd heeft van acht jaar, met een optie tot verlenging van twee jaar. Hoewel ook deze provincie fors moet korten op het openbaar vervoerbudget, belooft Arriva vanaf 9 december toch een netwerk van hoogwaardig openbaar vervoer te kunnen bieden en een betere service. Aan de zeven bestaande Qliners worden twee nieuwe Qliner-verbindingen toegevoegd: Noordwijk-Sassenheim-Lisse-Schiphol en Zoetermeer-Leiden-Schiphol. De bussen op deze lijnen zijn extra comfortabel met individuele klimaatregeling, meer beenruimte en een usb-aansluiting bij elke zitplaats om bijvoorbeeld een smartphone op te laden.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.