Debuut Huijer, Paap en Draijer

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Pioniers-werper Lars Huijer is een van de drie debutanten in de nationale honkbalselectie voor de Honkbalweek. Ook Sander Paap (Kinheim), Remco Draijer en Tom de Blok (beiden Amsterdam Pirates) zijn voor de eerste keer geselecteerd.

Opvallende namen in de groep zijn die van de Christopher Garia en Yurendell de Caster. Beide ex-profs hebben geen organisatie meer waar ze voor spelen en kunnen dus naar Nederland komen om voor de nationale ploeg uit te komen. Garia werd onlangs ontslagen door de Texas Rangers. De overige spelers in de selectie zijn behoudens Mike Bolsenbroek, die in Duitsland speelt, allen actief in de hoofdklasse.

Bondscoach Steve Janssen maakte zaterdag zijn selectie bekend. Voordat de Honkbalweek Haarlem begint, zal er aankomende week nog één speler worden toegevoegd aan de selectie.

Pitchers (11): Tom Stuifbergen (Kinheim), Jim Ploeger (HCAW), Lars Huijer (Pioniers), Tom de Blok (Amsterdam), Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionäre, Duitsland), Diegomar Markwell, Orlando Yntema, Kevin Kelly, Berry van Driel, Bayron Cornelisse en Loek van Mil (allen Neptunus)

Catchers (2): Sander Paap (Kinheim) en Gianison Boekhoudt (Neptunus)

Infielders (6): Yurendell de Caster (Curaçao), Kevin Moesquit en Dudley Leonora (beiden Kinheim), Nick Urbanus (Amsterdam), Dwayne Kemp en Stijn van der Meer (beiden Neptunus)

Outfielders (4): Gilmer Lampe en Remco Draijer (beiden Amsterdam), Christian Diaz (Neptunus) en Christopher Garia (geen club).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen