Brandweervrouw Kennemerland genomineerd voor landelijke prijs

De voorkant van het boek ’Brandee het brandweermeisje’

De voorkant van het boek ’Brandee het brandweermeisje’

Kennemerland

Sharon Wünsch van de brandweer Kennemerland maakt kans op de Joke Smit aanmoedigingsprijs. Wünsch is genomineerd omdat ze het boek ’Brandee het brandweermeisje’ heeft geschreven.

De Joke Smit aanmoedigingsprijs is een landelijke prijs, waarop mensen en initiatieven kans maken die iets hebben gedaan voor het verbeteren van de positie van vrouwen in Nederland. Het is een publieksprijs, iedereen kan stemmen op internet.

Op de website legt de jury uit waarom brandweervrouw Wünsch is genomineerd: ,,Omdat deze sector als het gaat om diversiteitsissues nog helemaal aan het begin van de discussie staat en ook meisjes moeten kunnen dromen van een toekomst als brandweervrouw.’’

Wünsch slaakt op haar Facebookpagina een digitale vreugdekreet en kondigt aan dat ze campagne gaat voeren om de prijs te winnen.

De brandweer Kennemerland helpt haar een handje:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stemmen op Wünsch kan hier.

In totaal zijn er veertig genomineerden voor de aanmoedigingsprijs. De winnaar krijgt een geldbedrag van duizend euro. Op 11 december reikt minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de prijs uit, tegelijk met de Joke Smit oeuvreprijs.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.