Container valt van vrachtwagen op Drie Merenweg N205, weg afgesloten

Container valt van een vrachtwagen. Drie Merenweg afgesloten. Foto Michel van Bergen

Saskia Knegtering
Zwaanshoek

Een container gevuld met slibrestanten is maandagochtend van een vrachtwagen gevallen. De chauffeur nam rond zeven uur de bocht vanaf de Nieuwe Bennebroekerweg naar de Drie Merenweg (N205) toen het mis ging. Doordat een staaf losbrak raakte de bak los en viel op het kruispunt.

Doordat de klep van de container was verbogen kon de container niet zo op de vrachtwagen terug worden gehesen. Zouden ze dat wel doen, dan zouden de slibrestanten uit de container vallen en op het wegdek terechtkomen.

Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen en heeft de klep tegen de container geduwd waarna er een ketting om de klep kon worden geplaatst. Rond kwart voor negen kon de container op de vrachtwagen worden gehesen.

Doordat de container midden op het kruispunt lag moest het verkeer vanuit Nieuw-Vennep de N205 af en via de rotonde bij de Nieuwe Bennebroekerweg keren om richting Vijfhuizen te kunnen doorrijden. Nadat de container van de weg was gehaald heeft een schoonmaakbedrijf het kruispunt schoongemaakt.

Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.