Dagverblijf nieuw minifestival Lichtfabriekterrein Haarlem

Gezellig in de ballenbak tijdens Dagverblijf. © Jady Photography

Leontien van Engelen
haarlem

Een ballenbak, een bierpong-competitie, vuurkorven en een barbecue.

Dagverblijf, dat zaterdag voor de eerste keer plaatsvindt in het Meterhuis op het Lichtfabriekterrein in de Waarderpolder, is niet zomaar een feestje. ,,Eigenlijk zetten we een klein festival neer’’, zegt dj en medeorganisator Robert Hoogduin (45) die sinds de eerste editie in Amsterdam als dj bij het feest betrokken is.

Ook de tijden waarop Dagverblijf plaatsvindt passen beter bij een festival dan bij een feest. De deuren gaan ’s middags om twee uur open en ‘s avonds om elf uur sluiten ze weer. ,,Een paar maanden terug draaide ik hier op een bruiloft en toen gaf de eigenaar aan dat het om elf uur echt zachter moest vanwege de regels met betrekking tot geluid. Toen bedacht ik me dat het Meterhuis de perfecte locatie was voor een Haarlemse editie van Dagverblijf.’’

Levendige scene

Een telefoontje met Dagverblijf-initiator Bob Wiseman volgde en Robert, die in Haarlem beter bekend staat onder artiestennaam Roberto DaVinci, kon zich gaan opmaken voor een eerste Haarlemse editie. ,,Haarlem heeft een heel levendige scene met allemaal verschillende dj’s. Mij leek het leuk om uit zoveel mogelijk clubjes een dj te boeken. Dat maakt het muzikaal divers.’’ Op de line-up prijken onder andere Dandyism & RVDG, Mike van Loon, Ille Bitch en Stevie Wonda.

Ballenbak

,,Behalve muziek is er op Dagverblijf nog zoveel meer mee te maken en dat geeft het evenement zijn uitbundige sfeer.’’ Een ballenbak waar volwassenen zich weer even kind kunnen voelen, maakt vast onderdeel uit van het feest en wanneer het weer het toelaat snort in de tuin van het Meterhuis de barbecue.

Daarnaast is er deze editie een bierpong-competitie met grote wisselbeker en bijbehorend hilarisch commentaar en komen de fotografen van Polar Paparazzi de boel op stelten zetten met een verrassingsthema, een daarbij passende verkleedkist én hun polaroid camera’s. ,,Op een vorig feest hadden ze een hoekje ingericht als dj-booth. De bezoekers konden daar op de foto als superster-dj.’’

Kleinschalig

In totaal zijn er voor het feest driehonderd kaarten te koop waardoor het een kleinschalig en exclusief karakter heeft. Als het feest succesvol is, willen de organisatoren het tweemaal per jaar terug laten komen.

Meer info: www.hetdagverblijf.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.