Vierde locatie voor umts-mast in Nieuw-Vennep

Richard Walraven
Nieuw-Vennep

Er is een vierde locatie voor een umts-mast in Nieuw-Vennep. Er zijn er drie in de bebouwde kom van Getsewoud en het ’oude’ Nieuw-Vennep. Maar ook op de hoek Venneperweg-IJweg is nog een mogelijkheid.

CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee vroeg daarnaar bij VVD-wethouder Derk Reneman na een onlangs gehouden informatiebijeenkomst in Nieuw-Vennep. ,,Die optie ligt nadrukkelijk op tafel’’, aldus Reneman.

Hij gaat uitzoeken wat telecom-bedrijf KPN precies heeft besproken met zorgcentrum In het Zomerpark, waar een telefoniemast op het dak zou kunnen komen. Doel van die actie is om te achterhalen of KPN alle risico’s goed heeft gecommuniceerd met de bewoners.

Umts-zendmasten zijn een omstreden onderwerp in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Groepen bewoners zijn bang voor de gezondheidsgevolgen van elektromagnetische straling, die pas op langere termijn duidelijk zullen worden. Zij willen geen zendmasten in woonwijken. De locatie op de hoek Venneperweg-IJweg kan daarom een oplossing zijn voor een veilige telefoniedekking in Nieuw-Vennep. In Hoofddorp woedt de discussie nog voort.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.