Afgedankte kerstboom 40 cent waard

40 cent per kerstboom. Foto: HDC Media

Uitgevallen, afgetuigd en afgedankt is-ie toch nog veertig eurocent waard. Mits ingeleverd door iemand tot 16 jaar bij een van de vele inleverpunten in de stad.

Deze woensdag en volgende week woensdag zijn op 25 plaatsen in Haarlem en Spaarndam van 13 tot 16 uur de inzamelpunten van de kerstbomenactie 2012 geopend.Behalve de veertig cent krijgen kinderen per boom ook een lootje, waarmee diverse prijzen te winnen zijn. De prijswinnaars worden later deze maand bekend gemaakt.Naast de inzamelpunten kunnen afgedankte bomen ook naar het Milieuplein van Spaarnelanden in de Ir. Lelylaan aan de Waarderpolder worden gebracht. Dat kan van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 15.30 uur.In buurten waar het huisvuil nog in zakken wordt opgehaald mag de kerstboom ook op het vaste tijdstip bij het afval worden aangeboden. De kerstboom mag daarentegen niet in de ’groene bak’. Bomen kunnen namelijk niet tegelijkertijd met het groente-, fruit- en tuinafval worden gecomposteerd.

InleverplekkenCentrum: Wilsonsplein, Kenaupark.Noord: Tesselschadeplein, Nieuw Guineaplein, Van Schieplein, Zaanenpark, Santpoorterplein, Kweektuin.Oost: Godfried van Bouillonstraat, Van Zeggelenplein, Bijvoetstraat, Thorbeckeplantsoen, Milieuplein Ir. Lelyweg.Zuid-West: Sterrebosstraat, Pascalstraat, Leendert Meeszstraat, Frederikspark, Eindenhoutstraat hoek Vredenhofstraat, Helmlaan hoek Duinroosplantsoen, Spoorwegstraat.Schalkwijk: Prof. Donderslaan (Lidl), Belgiëlaan hoek Frankrijklaan. Groningenlaan hoek Aarwinkelweg, Leonardo da Vinciplein.Spaarndam: Kerklaan.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.