'Beusenberg wil de volle winst'

Beusenberg wil de volle winst

Sjaak Smakman
haarlem

De gemeente is dan ook absoluut niet van plan om in te gaan op het schikkingsvoorstel dat Beusenberg gisteren op tafel legde. Daarbij koopt hij de grond terug en ruilt vervolgens vijf hectare daarvan tegen vijf hectare gemeentegrond aan de Bennebroekerweg waar hij zijn City4Love wil gaan bouwen. De overige 3,5 hectare verkoopt hij dan aan Tennet, die de grond nodig heeft voor een nieuw transformatorstation en die daarover eerder al een deal sloot met de gemeente.

Dat voorstel zou Beusenberg zeker een paar miljoen opleveren, maar daar heeft hij ook recht op, vindt hij. Hij stelde nog eens voor de rechtbank dat hij herhaaldelijk is bedrogen door de gemeente. Hij kocht de grond aan in 2001 voor zijn City4Love met de verzekering van toenmalig wethouder George Görtemöller dat het erotische uitgaanscentrum daar zou kunnen komen. Op het moment van aankoop wist het college al dat het daar tóch niet zou kunnen, maar dat werd Beusenberg pas later verteld.

Vervolgens probeerde hij de grond te ontwikkelen als bedrijventerrein. Een deal daarover ketste in het najaar van 2003 af omdat de potentiële koper Dura Vermeer/Meerschip van de gemeente te horen had gekregen dat het zeer onzeker was of het bedrijventerrein zou worden en in elk geval nog lang zou gaan duren. Beusenberg kreeg een paar weken later te horen dat dat zeker níet zou lukken, hoewel de gemeente daarvoor al plannen aan het maken was. Hij besloot toen de grond te verkopen.

Volgens de gemeente bewijst het feit dat pas in 2007 het gebied werd aangewezen als bedrijventerrein dat het een lang, moeizaam en onzeker proces is geweest.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.