Stemmen voor de Haarlemse Lieven de Keypenning 2013

Henk Geist
Haarlem

Vanaf vandaag kan er worden gestemd voor de Lieven de Keypenning 2013, de Haarlemse stadsprijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten.

Dit jaar is het thema weer architectuur en kan er gekozen worden uit tien nieuwe gebouwen die in de afgelopen drie jaar in Haarlem tot stand zijn gekomen. De jury wijst een winnaar aan, daarnaast kan ook het publiek haar favoriet kenbaar maken door te stemmen via de websites van Haarlems Dagblad en de gemeente Haarlem.

De tien genomineerde gebouwen zijn: het stadskantoor Raakspoort, het woningcomplex Slauerhoff in Delftwijk, het entreegebouw van het Noord-Hollands Archief, woningbouw in de Van Marumstraat, het nieuwe woonwijkje Land in Zicht, het winkelpand op de hoek van de Gedempte Oude Gracht en Drossestraat, het gerenoveerde provinciekantoor Houtplein, het Sterrencollege, woningproject De Spits en De Flank langs de Prins Bernhardlaan en het woningcomplex op de hoek Laan van Parijs en Athenestraat.

Een fraai lijstje om uit te kiezen, meent Aart Oxenaar, voorzitter van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit in Haarlem.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.