’Winkelcentrum Vier Meren zorgt voor mooie inkomstenstroom’

Een van de ingangen van winkelcentrum Vier Meren.

Een van de ingangen van winkelcentrum Vier Meren.

Wessel Mekking
hoofddorp

Wereldhave heeft de V&D en gebouw De Deining aan het Dik Tromplein voor 147,5 miljoen overneemt van Unibail-Rodamco. Voor De Deining heeft Wereldhave nog geen concrete plannen, aldus een woordvoerder. Maar in de toekomst kan op die plek ruimte zijn voor 2.500 vierkante meter aan winkels. ,,Het bestemmingsplan biedt die mogelijkheid’’, weet een woordvoerder van het vastgoedfonds.

Wereldhave gaat geen grote aanpassingen doen aan het in 2005 gebouwde winkelcentrum Vier Meren. ,,Daar hoeft weinig aan te gebeuren. Het is recent gebouwd en wordt goed gemanaged.’’

Huurprijzen

Alle 27.000 vierkante meters winkelruimte in Vier Meren zijn momenteel verhuurd. ,,De bezoekersaantallen tonen een stijgende lijn en liggen op ongeveer zes miljoen per jaar’’, aldus Wereldhave. Het vastgoedfonds verwacht dat het aantal bezoekers de komende jaren nog stijgt, omdat het bevolkingsaantal van Haarlemmermeer zal toenemen. Over de huurprijzen voor winkels waarvan het contract afloopt, kan het vastgoedfonds niks concreets zeggen.

Vier Meren voldoet aan alle strategische criteria die Wereldhave stelt aan aankopen van winkelcentra, aldus een persbericht. Zo zijn 144.000 inwoners binnen tien ’autominuten’ in Vier Meren en heeft het winkelcentrum ’sterke nationale en internationale ketens met lokale helden en een volledig geïntegreerd horecahart’.

Alle kantoorruimte in Vier Meren, 3.700 vierkante meter, is verhuurd aan de gemeente Haarlemmermeer. Wereldhave krijgt ook een belang van 71 procent in de ondergrondse parkeergarage met 1.037 parkeerplaatsen.

Naar verwachting is de vastgoedtransactie eind deze maand afgerond.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.