Meldpunt voor onveilige fietspaaltjes Haarlemmermeer

Meldpunt voor onveilige fietspaaltjes Haarlemmermeer

Meldpunt voor onveilige fietspaaltjes Haarlemmermeer

Wessel Mekking
haarlemmermeer

Fietsers die zich zorgen maken om onveilige paaltjes in de polder kunnen deze melden via fietspaaltjes.nl/haarlemmermeer.

Op deze website staat een kaart van Haarlemmermeer waar de meldingen van de afgelopen weken te zien zijn. Wie zich ook zorgen maakt om de fietspaaltjes of om andere obstakels op fietsroutes, kan stemmen op de betreffende melding.

De twintig meest genoemde locaties worden in elk geval aangepakt, belooft de gemeente. Aanmelden en stemmen kan tot medio september.

Via de website zijn al klachten gemeld over onder meer paaltjes ter hoogte van Steinerbos 189 en Lutulistraat 145 in Hoofddorp. Hoewel de site fietspaatljes.nl heet, kunnen dus ook andere obstakels onder de aandacht worden gebracht. Zo meldt een bezorgde fietser dat op de Geniedijk, in de buurt van de Rijnlanderweg, een diepe kuil bij een bocht zit , 'dus kans op vallen'.

Haarlemmermeer is niet de enige die deelneemt aan fietspaaltjes.nl. Ook zes andere gemeenten in de Stadsregio Amsterdam doen mee. Het gaat om Aalsmeer, Amstelveen, Oostzaan, Zaanstad, Wormerland en Waterland.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.